Skip to main content

Kaos Sablon Stop Dreaming Start Action II

" Siji cerito soal Stop Dreaming Start Action "

++ ===================================== ++


Lakon : Ireng, Ajah, mas Centi, Mas O'o

** Lanjutan cerito Kaos Sablon Stop Dreaming Start Action I. Sek durung moco, iki bagian sek no siji **



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


"Mas, kowe due kenalan sek iso sablon kaos urak?? Aku arep ajar2 sablon" Takon ireng ng mas Centi

"Due, lha piye??" Jawab mas Centi

"Mbok aku dikenalke. Aku arep ajar sablon. Gawe kaos dewe ben urak podho karo sek didol neng toko2 po mol" Omong Ireng

"Nek ngono sesok ae jam 9an, sisan aku le ngalor" Omong mas Centi

"Yoo.." Omong ireng

Tet tet tat tit tut tet tot.. Ireng esemes si Ajah ngandani nek arep dikenalke karo wong sek iso sablon. Sesok sisan kon ngancani.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"O' kenalke iki adiku, ireng karo iki koncone, Ajah. Arep ajar sablon kaos." Omong mas Centi neng Mas O'o

"Owh..yo.. Pas banget. Aku yo lagi ono pesenan." Omong mas O'o

"Nek ngono tak tinggal yo.. Kowe takon2 ae langsung karo mas O'o" Omong mas Centi neng ireng

"Iyo mas.." Omong ireng

Neng umah e mas O'o, ireng karo ajar sablon kaos. Takon opo wae peralatan sablon, carane kepiye, praktek langsung barang. Kiro2 wis cukup, ireng karo Ajah pamit arep bali, mraktekke ilmu sablone

"Mas.. aku tak pamit sek yo.. Arep langsung praktek neng umah" Omong ireng neng mas O'o

"Yoo.. Cen apike langsung praktek. Kowe mau yo wis iso carane gawe. Seko nyampur bahan go gawe screen, sampe le nyablon. Nko nek ijeh bingung, ndene wae. Nek pas aku ntok order kaos, kowe yo iso mbantu."

"Iyo mas.. Nganu mas.. tuku alat2 sablon karo kaos polosane neng ndi yo mas??" Takon ireng

"Nek alat2 sablon, kae, neng wetan Plengkung Gading, lor dalan po neng wetan alun-alun kraton, lor dalan. Mejo rasah tuku. Go mejo biasa ae terus di nei lampu neon dewe. Nek kaos polosan, neng daerah pasar Ngasem yo okeh. Po nek urak neng kulon Jokteng Wetan lor dalan kae yo ono." Omong Mas O'o

"Woke mas.. Saki tak bali sek mas, sisan mampir tuku alat2 sablon karo kaos polosane."

"Matur nyuwun sanget lho mas ilmune" Omong ireng

"Yoo..podo2 reng" Omong Mas O'o

Ireng karo Ajah langsung mampir neng toko peralatan sablon karo tuku kaos polosan 2. Neng umah, ireng karo Ajah langsung praktek.

"Piye..wis dadi durung gawe skrine?" Takon ireng neng ajah

"Wis..wis garing barang og. Lha kowe wis dadi le ngedit gambar sek arep disablon?" Jawab Ajah karo takon neng ireng

"Wis.. Nek ngono, ayo mulai. Lampu, koco karo mejo wis siap" Omong ireng

Karo ditinggal madang, udud, ngobrol, nyiapke tinta sablon, akhire skrin wis siap, tinggal nyablone. Kaos wis rapi siap disablon. Tinta sablon yo wis urak sabar jaluk ge ndan gnempel neng kaos. Rakel barang yo wis siap. Ireng karo Ajah gotong royong mulai nyablon kaos. Berhubung nembe ajar, gambare mung sederhana karo sablone mung 2 warna, abu-abu karo abang. Ireng sek nyablon, Ajah sek nggoceki skrin ben urak ngalor ngidul. Akhire 1 kaos sablon gawean dewe wis dadi. Seneng banget si Ireng karo Ajah ale mimpi ngganggo kaos gawan dewe terwujud. Kaossek wis dadi mau urak di pe mung di angin-anginke wae. Let sedelo, kaos sek ke loro yo dadi. Langsung diangin-anginke.

"Wahh..akhire kaos gawean dewe dadi yo reng. Aku urak sabar i arep ngganggo." Omong Ajah

"Hu.. uh.. Aku yo urak sabar. Cobo ket biyen yo. awak dewe le nggawe" Omong ireng

"Lha kowe barang kok yo.. mung ngomong thok" Omong Ajah

"Iyoo.. tapi nek saki kan urak..hehehehee.." Omong ireng karo ngguyu

"Yupp.. Nggo ngreyen kaos anyar, nko bengi jalan-jalan neng malioboro karo muter2 Jogja yo.." Omong Ajah.

"Woke masdap.. Nek ngono saki turu ae sek.. Kesel tenane.." Omong Ireng.

"Hu uh.. kesel karo ngantuk.. Mugo2 ae mimpi nggo kaos anyar made in ireng ajah yo..reng" Omong ireng

"Sipp..moga-moga ae.." Jawab ireng

Akhire si ireng karo ajah turu karo mesam mesem saking senenge iso gawe kaos dewe.


Tamat

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Note :
- Based on true story si empunya blog dengan ditambahi cerita tambahan biar ceritanya lebih manis seperti si ireng_(manis)_ajah, hohohohohohooo...

** bukan si ireng_(manis)_ajah jembatan Ancol **

- Beberapa kaos made in ireng_ajah dapat sobat liat dipostingan ini

- Postingan ini untuk mengikuti kontes seo Stop Dreaming Start Action yang diadakan oleh pak Joko Susilo

Popular posts from this blog

Jangan pernah takut dibenci orang lain

Perkataan,perbuatan,penampilan,tingkah laku kita,dll entah itu secara sadar ato tidak sadar bisa membuat orang lain benci,marah,tidak suka atau apalah itu yg sejenis, haiah..kaya homo ae..upss... Cara ngungkapinnya juga bisa secara langsung, "Aku benci kamu.." atau mungkin cukup dalam hati aja,kaya judul lagu???

Keadaan tersebut sadar atau tidak kita sadari sering kali terjadi disekitar kita,baik itu ma temen sendiri atau mungkin ma orang lain yg gak kita kenal sekalipun. Jika hal tersebut terjadi pada diri sobat?? Gimana dan bagaimana perasaan sobat?? Stay cool kah?? marah2 kah?? Balik benci ma orang itu kah?? atau kah..kah..yg lain?? halah..opooo..kuii..

Jangan pernah takut dibenci orang lain

Setiap orang punya karakter sendiri2 yang mencerminkan dirinya,baik itu dari segi penampilan,sikap,tingkah laku dll. Kasarannya, INILAH AKU.. Urusan orang suka atau gak suka ma apa yg ada dalam diri kita,emang aku pikirin,haiah..

Cara orang menilai orang lain beda2. Kalopun ada orang yang…

Axorys : Responsive Blogger Template - 8 Pilihan Style

Beberapa hari lalu, rilis Axorys Blogger template tapi itu adalah Versi Gratis. Dan sekarang, saya merilis Versi Premium. Secara umum, fiturnya sama dengan yang versi gratis tapi saya tambahkan beberapa fitur baru.

Fitur Axorys Blogger Template Versi Premium8 predefined styles : Axorys Blogger templtae premium versi tersedia dalam 8 varian styles. Anda bisa pilih yang sesuai.

List of styles :
Big Header
Big Header Small ThumbnailBig Header Big ThumbnailBig Header Masonry StyleBig Header Default Style (support jump-link)Shrink Header
Shrink Header Small ThumbnailShrink Header Big ThumbnailShrink Header Masonry StyleShrink Header Default Style (support jump-link)Fully responsive Blogger template : Semua styles Axorys Blogger template sudah responsive.
Template Designer : hampir semua variable mendukung Template Designer. Anda bisa mengganti gambar latar, warna latar, warna link, tipe font, ukuran font, warna font, dll dengan mudah.
Featured posts : Penambahan featured posts untuk postingan yan…

Ini Konser Iwan Fals dan Slank !!

Sebuah konser musik tidak afdol apabila tidak ada penontonnya. Segala macam cara kadang dilakukan hanya untuk melihat artisnya beraksi dipanggung. Entah itu dengan manjat, nunggu jebolan, ato jika di pinggiran tempat konser ada pohon tinggi, rela naek itu pohon walopun anginnya gak lagi sepoi-sepoi.

Ada yang menarik jika saya mengamati konser2 musik, terutama konser musik diluar (outdoor) entah itu dari berita di tipi, atau lihat langsung. Bukan pada artisnya yang lagi manggung. Bukan pada tampilan panggungnya. Bukan pada tata panggungnya. Bukan pula pada tata suaranya tetapi pada penonton yang melihat konser tersebut.

Hampir sebagian besar konser musik outdoor, bendera OI (Orang Indonesia - Iwan Fals) dan Slank berkibar mewarnai konser padahal konser yang berlangsung bukan konser Iwan Fals ataupun konser Slank !! Gak peduli itu konser dangdut, konsernya Padi, Dewa, atau band lain atau konser kompilasi band2. Bendera OI dan Slank selalu berkibar ditengah2 para penonton.

Sebuah pertanyaa…