Skip to main content

Kaos Sablon Stop Dreaming Start Action II

" Siji cerito soal Stop Dreaming Start Action "

++ ===================================== ++


Lakon : Ireng, Ajah, mas Centi, Mas O'o

** Lanjutan cerito Kaos Sablon Stop Dreaming Start Action I. Sek durung moco, iki bagian sek no siji **



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


"Mas, kowe due kenalan sek iso sablon kaos urak?? Aku arep ajar2 sablon" Takon ireng ng mas Centi

"Due, lha piye??" Jawab mas Centi

"Mbok aku dikenalke. Aku arep ajar sablon. Gawe kaos dewe ben urak podho karo sek didol neng toko2 po mol" Omong Ireng

"Nek ngono sesok ae jam 9an, sisan aku le ngalor" Omong mas Centi

"Yoo.." Omong ireng

Tet tet tat tit tut tet tot.. Ireng esemes si Ajah ngandani nek arep dikenalke karo wong sek iso sablon. Sesok sisan kon ngancani.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"O' kenalke iki adiku, ireng karo iki koncone, Ajah. Arep ajar sablon kaos." Omong mas Centi neng Mas O'o

"Owh..yo.. Pas banget. Aku yo lagi ono pesenan." Omong mas O'o

"Nek ngono tak tinggal yo.. Kowe takon2 ae langsung karo mas O'o" Omong mas Centi neng ireng

"Iyo mas.." Omong ireng

Neng umah e mas O'o, ireng karo ajar sablon kaos. Takon opo wae peralatan sablon, carane kepiye, praktek langsung barang. Kiro2 wis cukup, ireng karo Ajah pamit arep bali, mraktekke ilmu sablone

"Mas.. aku tak pamit sek yo.. Arep langsung praktek neng umah" Omong ireng neng mas O'o

"Yoo.. Cen apike langsung praktek. Kowe mau yo wis iso carane gawe. Seko nyampur bahan go gawe screen, sampe le nyablon. Nko nek ijeh bingung, ndene wae. Nek pas aku ntok order kaos, kowe yo iso mbantu."

"Iyo mas.. Nganu mas.. tuku alat2 sablon karo kaos polosane neng ndi yo mas??" Takon ireng

"Nek alat2 sablon, kae, neng wetan Plengkung Gading, lor dalan po neng wetan alun-alun kraton, lor dalan. Mejo rasah tuku. Go mejo biasa ae terus di nei lampu neon dewe. Nek kaos polosan, neng daerah pasar Ngasem yo okeh. Po nek urak neng kulon Jokteng Wetan lor dalan kae yo ono." Omong Mas O'o

"Woke mas.. Saki tak bali sek mas, sisan mampir tuku alat2 sablon karo kaos polosane."

"Matur nyuwun sanget lho mas ilmune" Omong ireng

"Yoo..podo2 reng" Omong Mas O'o

Ireng karo Ajah langsung mampir neng toko peralatan sablon karo tuku kaos polosan 2. Neng umah, ireng karo Ajah langsung praktek.

"Piye..wis dadi durung gawe skrine?" Takon ireng neng ajah

"Wis..wis garing barang og. Lha kowe wis dadi le ngedit gambar sek arep disablon?" Jawab Ajah karo takon neng ireng

"Wis.. Nek ngono, ayo mulai. Lampu, koco karo mejo wis siap" Omong ireng

Karo ditinggal madang, udud, ngobrol, nyiapke tinta sablon, akhire skrin wis siap, tinggal nyablone. Kaos wis rapi siap disablon. Tinta sablon yo wis urak sabar jaluk ge ndan gnempel neng kaos. Rakel barang yo wis siap. Ireng karo Ajah gotong royong mulai nyablon kaos. Berhubung nembe ajar, gambare mung sederhana karo sablone mung 2 warna, abu-abu karo abang. Ireng sek nyablon, Ajah sek nggoceki skrin ben urak ngalor ngidul. Akhire 1 kaos sablon gawean dewe wis dadi. Seneng banget si Ireng karo Ajah ale mimpi ngganggo kaos gawan dewe terwujud. Kaossek wis dadi mau urak di pe mung di angin-anginke wae. Let sedelo, kaos sek ke loro yo dadi. Langsung diangin-anginke.

"Wahh..akhire kaos gawean dewe dadi yo reng. Aku urak sabar i arep ngganggo." Omong Ajah

"Hu.. uh.. Aku yo urak sabar. Cobo ket biyen yo. awak dewe le nggawe" Omong ireng

"Lha kowe barang kok yo.. mung ngomong thok" Omong Ajah

"Iyoo.. tapi nek saki kan urak..hehehehee.." Omong ireng karo ngguyu

"Yupp.. Nggo ngreyen kaos anyar, nko bengi jalan-jalan neng malioboro karo muter2 Jogja yo.." Omong Ajah.

"Woke masdap.. Nek ngono saki turu ae sek.. Kesel tenane.." Omong Ireng.

"Hu uh.. kesel karo ngantuk.. Mugo2 ae mimpi nggo kaos anyar made in ireng ajah yo..reng" Omong ireng

"Sipp..moga-moga ae.." Jawab ireng

Akhire si ireng karo ajah turu karo mesam mesem saking senenge iso gawe kaos dewe.


Tamat

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Note :
- Based on true story si empunya blog dengan ditambahi cerita tambahan biar ceritanya lebih manis seperti si ireng_(manis)_ajah, hohohohohohooo...

** bukan si ireng_(manis)_ajah jembatan Ancol **

- Beberapa kaos made in ireng_ajah dapat sobat liat dipostingan ini

- Postingan ini untuk mengikuti kontes seo Stop Dreaming Start Action yang diadakan oleh pak Joko Susilo

Popular posts from this blog

Jaman Sekolah Dulu vs TimNas Senior

Melihat TimNas Senior sekarang, jadi teringat ketika jaman masih sekolah dulu. Cukup sederhana tapi ada benarnya dan saia merasakan itu. Semua itu gak lepas dari gimana cara mengajar guru, memberikan pemahaman akan pelajaran kepada anak muridnya.

Ketika kita suka dan senang dengan cara mengajar guru, suka dengan cara memberi pemahaman pelajaran, kita akan lebih semangat dalam belajar. Dan untuk pelajaran yang susahpun apabila cara guru menerangkan dan memberi pemahamanan secara tepat, pelajaran itu gak kan terasa sulit dan susah.


Kekalahan 4-0 dari Qatar tadi malam membuat peluang TimNas untuk melangkah ke babak berikutnya kualifikasi Piala Dunia Brasil 2014 tertutup. Mungkin hal ini sudah diprediksi sebelumnya tapi yang jadi masalah selama saia mengikuti perkembangan dari pertandingan pertama, semangat dan jiwa petarung pemain TimNas tidak ada !! Ada apa ini?? Siapakah yang patut disalahkan?? Pemain?? Dalam hal ini adalah pelatih. Kenapa??

Seperti yang sudah saya tulis diatas, sebuah a…

Oslanis Blogger Template

Salam.. Setelah kemarin rilis Axorys Blogger template, berikut ini template Blogger terbaru dari saya. Saya beri nama Oslanis Blogger Template. Secara khsusus, Oslanis Blogger template cocok untuk blog bertema fashion tapi bisa juga untuk semua tema.

Fitur Oslanis Blogger TemplateFully responsive Blogger templateMendukung Template Designer warna latar, gambar latar dan juga warna latar widget sidebar. Untuk variabel lainnya, bisa diedit via Edit HTMLMendukung browser yang umum dipakai oleh user.Mendukung konten slider.Responsive dropdown menu.Responsive video.Mendukung font icon from Font Awesome.WidgetableRelated posts dengan thumbnail.3 column footerAuto crop thumbnail dengan ukuran yang proporsional tidak ditarik/diregangkanRecent post and komen dengan thumbnailMendukung iklandan lainnya
Lihat juga :
Axorys Blogger Template. A Blogger template dengan 8 predefined styles.

Untuk setting dan download, silahkan menuju ke postingan Oslanis Blogger template ini.

Enaknya blog Do-Follow

Blog do-follow, saya kira sobat2 terutama yang sering mampir ke sini sudah tau apa itu blog do-follow. Banyak blogger yang berburu blog dofollow untuk mendapatkan backlink. Gak sedikit juga yang ngeposting soal kerugian blog dofollow. Komen2 yang masuk di blog dofollow pun kadang kala gak nyambung dengan isi postingan.

Tapi disamping kerugian yang didapat, ada juga kelebihan. Salah 1 kelebihan dari blog dofollow yaitu mendapatkan backlink dari postingan blogger lain yang membuat postingan soal daftar2 blog do follow.

Yupp.. Bener sekali. Gak sekali saya menemukan alamat blog ini tercantum di postingan blogger lain. Ada yang melink-kan langsung dengan nama sama sesuai url blog ini, ada juga dengan nama Blogcenti. So, gak perlu repot2 tebar link walopun anchor link nya nama blog atau alamat url blog itu sendiri.
Saya kira, sobat2 yang sering mampir kesini juga mendapatkan alamat blog ini dari salah 1 postingan di blog orang.

Walopun blog ini dofollow tapi blog ini punya aturan dan yang m…